Home

 • Opvangboerderij Lichtpunt
  Opvangboerderij Lichtpunt
 • Hoofdingang - Receptie
  Hoofdingang - Receptie
 • Kaarsenmakerij Lichtpunt
  Kaarsenmakerij Lichtpunt
 • Dagbesteding-kruidenrekje
  Dagbesteding-kruidenrekje

Stichting Maatschappelijke Opvang en Ontmoeting Lichtpunt in Kollumerzwaag (Fryslân) is een stichting die vanuit christelijke levensovertuiging onderdak en dagbesteding biedt aan mensen die dat nodig hebben.

De opvangboerderij Lichtpunt is enige jaren geleden verbouwd. In de boerderij zijn nu elf appartementen gesitueerd en één crisis opvangkamer. Naast de opvangboerderij staat een woning met twee appartementen. De bewoners van deze appartementen vallen ook onder de vlag van de opvang.  

Lichtpunt heeft veel te bieden, namelijk Opvang, Begeleiding, Ontmoeting , Dagbesteding en de Kringloopwinkel Lichtpuntloods in Kollumerzwaag. Gesteund door bijna 200 vrijwilligers die betrokken zijn bij het Lichtpunt, giften van kerken en donateurs, kunnen wij mensen opvangen en begeleiden. Wilt u ons werk steunen, dan nodigen wij u uit om donateur te worden. Meer informatie over Vrienden van Lichtpunt kunt u hier vinden. 

Onlangs is er een nieuwe folder uitgebracht over het vrijwilligerswerk van het Lichtpunt. Wilt u deze ontvangen, laat het ons dan even weten. 

De medewerkers van het Lichtpunt hanteren de "methodiek krachtwerk" en zijn hiervoor gecertificeerd. Meer infomatie hierover kunt u lezen op deze site bij Begeleiding.  

Inmiddels is de kaarsenmakerij Lichtpunt geheel gerenoveerd en weer geopend. 

Er is voor het eerst een nieuwe Lichtpuntkrant uitgebracht en huis aan huis verspreid in Friesland en een deel van Groningen.

Het Lichtpunt heeft zoals eerder vermeld veel te bieden. Dagbesteding voor is een belangrijk onderdeel hiervan. Hier links ziet u foto van een zelfgemaakt kruidenrekje. Meer informatie over onze dagbesteding kunt u vinden op deze site.

?