Lichtpunt verbindt...

Dagbesteding in het Lichtpunt

Dagbesteding Lichtpunt:

In het kader van de dagbesteding is er inmiddels een raamovereenkomst gesloten tussen de gemeente en Stichting Maatschappelijke Opvang en Ontmoeting Lichtpunt. Indien u hier voor in aanmerking komt, kunt u hier gebruik van maken. Een activiteitenbegeleider/kaarsenmaker en een werkbegeleider zijn aanwezig om u hierin te begeleiden. Wij kunnen u een gevarieerd aanbod aanbieden. 

 

Dagbesteding Kaarsenmakerij: 

Bij de opvangboerderij is een kaarsenmakerij gevestigd. Hier worden verschillende kaarsen gemaakt, dus alles handgemaakt. Een kaarsenmaker is aanwezig om u hierin te begeleiden. Kijkt u maar eens naar de folder van de kaarsenmakerij. 

Dagbesteding Houtbewerking:

In een speciaal ingerichte ruimte, is een werkplaats ingericht voor het maken van onder meer vogelhuisjes, kleine meubeltjes, maar ook tuinmeubelen. Een werkbegeleider is aanwezig om u hier in te begeleiden. 

 

 

Dagbesteding Lichtpuntloods: 

In de Lichtpuntloods worden door vele vrijwilligers tweedehands goederen verzameld vanuit heel Nederland. Deze moeten allemaal gesorteerd, verwerkt en weer verkocht worden. Informatie over de werkzaamheden in de Loods kunt u vinden op deze site.

Dagbesteding tuinieren:

Rondom de opvangboerderij zijn er vele klussen te doen. Rondom de boerderij ligt een grote tuin. Wij zoeken ook iemand die die tuin wil onderhouden, iemand met groene vingers dus. 

Op Facebook kunt u ook de produkten vinden, die in de Dagbesteding Lichtpunt Kollumerzwaag zijn gemaakt.