Kaarsenmakerij

  • De  kaarsenmaker
    De kaarsenmaker
  • Workshop kaarsen maken
    Workshop kaarsen maken
  • Afvlakken dompelkaarsen
    Afvlakken dompelkaarsen

In de kaarsenmakerij van het Lichtpunt worden allerhande kaarsen gemaakt. Dit gebeurt allemaal handmatig. In de kaarsenmakerij worden onder leiding van een kaarsenmaker vele technieken voor het maken van kaarsen toegepast. De resultaten zijn bijzonder verrassend. Prachtige producten in vele vormen en maten, zoals bijvoorbeeld een zogenaamde scandinavische kaars die het resultaat is van een combinatie van gieten en dompelen. Mooi zijn ook de dinerkaarsen, piramidekaarsen, waxinelichtjes en tuinfakkels. Bij de wat dikkere kaarsen is het mogelijk om foto’s en gedichten naar eigen wens te laten aanbrengen. Of een mooie felicitatiekaars met de afbeelding van een trouw- of geboortekaart of een kaars met het logo van uw bedrijf of instelling. Voor kerken maken we vele soorten kaarsen, bijvoorbeeld bij doop, belijdenis, huwelijk of een welkomstkaars voor nieuwe gemeenteleden. Veelal worden deze kaarsen voorzien van het christusmonogram. De opbrengst van uw bestellingen komen geheel ten goede aan het goede doel, namelijk het opvangwerk van het Lichtpunt.

Workshops

In de kaarsenmakerij kunnen workshops worden gehouden. Dit kan op momenten dat u het beste past, bijvoorbeeld in de middag of op een avond. Hier leert u hoe de kaarsen worden gemaakt, door middel van dompelen en gieten. U mag uw eigen gemaakte kaars meenemen.

Kinderfeestjes

Voor kinderen kunnen kinderfeestjes worden georganiseerd waarbij de kinderen zelf een kaars maken. Heeft u vragen hierover, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten dan kunt u ons bellen of mailen. U bent welkom om de kaarsenmakerij in bedrijf te zien, alleen of met een groep. Graag van te voren even een afspraak maken. Kijkt u ook eens op Facebook kaarsenmakerij Lichtpunt voor het assortiment aan kaarsen. Mailadres: kaarsenmakerij@lichtpuntinfo.nl

 

Raadpleeg ook eens de folder van de kaarsenmakerij.

?