Verbindt mensen...

Kaarsenmakerij

 • Nieuwe aansluiting gas en elektra
  Nieuwe aansluiting gas en elektra
 • De kaarsenmaker
  De kaarsenmaker
 • Workshop kaarsen maken
  Workshop kaarsen maken
 • Afvlakken dompelkaarsen
  Afvlakken dompelkaarsen

De brand in december jl in de woonvorm Lichtpunt heeft heel wat schade aangericht, ook in de kaarsenmakerij en de houtbewerking. Op 9 januari jl is men begonnen met het herstellen van de water, gas en elektriciteit voorzieningen in de Hof van Heden (grote zaal) en de kaarsenmakerij. Hopenlijk kunnen we binnenkort de dagbesteding weer opstarten. Dan kunnen de ketels weer op temperatuur worden gebracht en hebben we weer een warme plek om te werken. Ook voor de houtbewerking zijn er al nieuwe ideeën. Zodra hier iets over bekend is, zullen we dit zo spoedig mogelijk met u delen. 

Allen hartelijk dank voor uw steun, meeleven en andere vormen van hulp. Graag tot ziens!

===========================================

In de kaarsenmakerij van het Lichtpunt worden allerhande kaarsen gemaakt. Dit gebeurt allemaal handmatig. In de kaarsenmakerij worden onder leiding van een kaarsenmaker vele technieken voor het maken van kaarsen toegepast. De resultaten zijn bijzonder verrassend. Prachtige producten in vele vormen en maten, zoals bijvoorbeeld een zogenaamde scandinavische kaars die het resultaat is van een combinatie van gieten en dompelen. Mooi zijn ook de dinerkaarsen, piramidekaarsen, waxinelichtjes en tuinfakkels. Bij de wat dikkere kaarsen is het mogelijk om foto’s en gedichten naar eigen wens te laten aanbrengen. Of een mooie felicitatiekaars met de afbeelding van een trouw- of geboortekaart of een kaars met het logo van uw bedrijf of instelling. Voor kerken maken we vele soorten kaarsen, bijvoorbeeld bij doop, belijdenis, huwelijk of een welkomstkaars voor nieuwe gemeenteleden. Veelal worden deze kaarsen voorzien van het christusmonogram. De opbrengst van uw bestellingen komen geheel ten goede aan het goede doel, namelijk het opvangwerk van het Lichtpunt.

Workshops

In de kaarsenmakerij kunnen workshops worden gehouden. Dit kan op momenten dat u het beste past, bijvoorbeeld in de middag of op een avond. Hier leert u hoe de kaarsen worden gemaakt, door middel van dompelen en gieten. U mag uw eigen gemaakte kaars meenemen.

Kinderfeestjes

Voor kinderen kunnen kinderfeestjes worden georganiseerd waarbij de kinderen zelf een kaars maken. Heeft u vragen hierover, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Kaarsen bestellen

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten dan kunt u ons bellen of mailen. U bent welkom om de kaarsenmakerij in bedrijf te zien, alleen of met een groep. Graag van te voren even een afspraak maken. U kunt de kaarsen online bestellen via deze site.

Kijkt u ook eens op facebook kaarsenmakerij Lichtpunt voor het assortiment aan kaarsen. Mailadres: kaarsenmakerij@lichtpuntinfo.nl

Raadpleeg ook eens de folder van de kaarsenmakerij.