Productinformatie

Kaarsenmakerij » Productinformatie

Info Parafinne/Stearine:

Paraffine is een bijproduct van de olie-industrie dat ontstaat bij het raffineren van ruwe olie. Een van de eigenschappen van paraffine is, is dat het nagenoeg geur- en kleurloos is. Het is verkrijgbaar in blokken, poeder of korrels. Wij gebruiken alleen korrels van uitsluitend A-kwaliteit. Tevens zijn er verschillende soorten paraffine met diverse smeltpunten. Paraffine smelt doorgaans tussen de 40° en 70° C. Als de korrels gesmolten zijn, ontstaat er een transparante en dunne vloeistof. De verwerking van paraffine geschiet op relatief hoge temperaturen, dan zijn de kaarsen mooier van tint (gladder). Met de toevoeging van stearine verbeter je de brandeigenschappen en daardoor branden de kaarsen langer. 

 

Doop- en dinerkaarsen:

Na het dompelen en bij aflevering van de kaarsen zijn ze nog aan elkaar verbonden. Wanneer u de kaarsen wilt bewaren, kunt u ze het beste aan een ronde stok hangen, zodoende dat ze vrij van elkaar hangen.

De kaarsen blijven dan altijd recht.

Wilt u de kaarsen gebruiken, dan knipt u de pit (lont) af, op een lengte van 1 cm.

Zorg ervoor, dat de kaarsen recht in een standaard worden geplaatst.

 

Info algemeen:

Zorg ervoor dat kaarsen koel, liefst in het donker worden bewaard

Zorg ervoor dat kaarsen recht (in een standaard) worden geplaatst

Zorg ervoor dat kaarsen niet in de buurt staan van openstaande deuren en ramen

De afstand tussen de brandende kaarsen moet tenminste 10 á 15 cm zijn

Als de kaars brand of na het branden, kan het zijn dat er een stukke pit (lont) afgeknipt moet worden. Dit noemt men het snuiten van de kaars. Niet korter afknippen dan 5 mm.

?