Volg hier nieuwbouw Lichtpunt Kollumerzwaag

  • Bouwlocatie
    Bouwlocatie
  • Start Nieuwbouw
    Start Nieuwbouw
  • Nieuwbouw Lichtpunt
    Nieuwbouw Lichtpunt

Het heeft lang geduurd, maar nu is het zo ver. Er wordt nieuwbouw gepleegd bij het Lichtpunt aan de Foarwei in Kollumerzwaag. Toen in december 2017 de oude Lichtpunt-boerderij afbrandde, wilde het bestuur van Stichting Lichtpunt zo snel mogelijk met de herbouw beginnen. Helaas duurde het toch nog 2.5 jaar.

Stichting Lichtpunt krijgt straks de beschikking over twee prachtige woongebouwen met in totaal 20 appartementen. Lichtpunt heeft tot nu toe 14 opvangplekken en daar komen dus 20 bij. Alle appartementen zijn geheel zelfvoorzienend: Men kan zelfstandig wonen en zelf de benodigde zorg regelen. Maar het is ook mogelijk dat men appartementen gaat gebruiken voor 'beschermd wonen'. Stichting MaatschappelijkeOpvang en Ontmoeting Lichtpunt, die een eigen bestuur heeft, gaat de gebouwen exploiteren.

In totaal vergt deze nieuwbouw een investering van meer dan 2,5 miljoen euro, waarvan de brandverzekering het grootste deel betaalt. Ook de Stichting Lichtpuntloods geeft een royale bijdrage en voor de rest leent men het geld bij de SKG (de bank van de Protestantse Kerk Nederland).

?