Home

  • Opvangboerderij Lichtpunt
    Opvangboerderij Lichtpunt
  • Hoofdingang - Receptie
    Hoofdingang - Receptie

Stichting Maatschappelijke Opvang en Ontmoeting Lichtpunt in Kollumerzwaag (Fryslân) is een stichting die voort komt uit een particulier initiatief van burgers die begaan waren met het lot van dak- en thuislozen. Lichtpunt opvang en ontmoeting is opgericht in 1978. 

Lichtpunt opvang en ontmoeting heeft veel te bieden, namelijk OpvangBegeleidingOntmoeting en Dagbesteding. Gesteund, door bijna 25 vrijwilligers die betrokken zijn bij het Lichtpunt, giften van kerken en donateurs, kunnen wij mensen opvangen en begeleiden. Wilt u ons werk steunen, dan nodigen wij u uit om donateur te worden. 

Lichtpunt beschikt over 34 appartementen. Alle appartementen zijn geheel zelfvoorzienend: Men kan zelfstandig wonen, maar ook de benodigde zorg regelen. De appartementen zijn voor begeleid- en beschermd wonen. Met de gemeente Leeuwarden is een raamovereenkomst voor Beschermd Wonen met de gemeente Noard-east Fryslân is een overkomst voor begeleid Wonen en Dagbesteding. In 2022 is er een contract met het Zorgkantoor Zilveren Kruis-de Friesland voor de Wet Langdurige Zorg gesloten, hierdoor kunnen ook bewoners met een WLZ indicatie bij Lichtpunt opvang blijven en komen wonen.

Opvang: In de boerderij zijn twaalf appartementen gesitueerd. Naast de opvangboerderij staat een woning met twee appartementen. Daarnaast staan twee woning blokken van 9 en 11 appartementen. De bewoners van deze appartementen vallen ook onder de vlag van de opvang.

Meer informatie over Lichtpunt opvang, begeleiding, ontmoeting en dagbesteding die kunt u verder op deze site vinden. 

 

 

 

 

 

 

 

?