Home

 • Opvangboerderij Lichtpunt
  Opvangboerderij Lichtpunt
 • Hoofdingang - Receptie
  Hoofdingang - Receptie
 • Zijaanzicht Nieuwbouw
  Zijaanzicht Nieuwbouw
 • Nieuwe Woonvorm 2021
  Nieuwe Woonvorm 2021

Stichting Maatschappelijke Opvang en Ontmoeting Lichtpunt in Kollumerzwaag (Fryslân) is een stichting die vanuit christelijke levensovertuiging onderdak biedt aan mensen die dat nodig hebben.

De opvangboerderij Lichtpunt is enige jaren geleden verbouwd. In de boerderij zijn nu elf appartementen gesitueerd en één crisis opvangkamer. Naast de opvangboerderij staat een woning met twee appartementen. De bewoners van deze appartementen vallen ook onder de vlag van de opvang. 

Stichting Lichtpuntopvang heeft veel te bieden, namelijk Opvang, Begeleiding, Ontmoeting en Dagbesteding. Gesteund door bijna 150 vrijwilligers die betrokken zijn bij het Lichtpunt, giften van kerken en donateurs, kunnen wij mensen opvangen en begeleiden. Wilt u ons werk steunen, dan nodigen wij u uit om donateur te worden. 

Onlangs is er een nieuwe folder vrijwilligerswerk van het Lichtpunt uitgebracht. Wilt u meer informatie hierover, laat het ons dan even weten. U bent van harte welkom. 

Inmiddels is het zo ver. Er is nieuwbouw gepleegd bij het Lichtpunt, naast de Opvangboerderij. Stichting Lichtpunt heeft nu de beschikking over twee prachtige woongebouwen met in totaal 20 appartementen. Men heeft tot nu toe 34 opvangplekken.

Alle appartementen zijn geheel zelfvoorzienend: Men kan zelfstandig wonen en zelf de benodigde zorg regelen. Maar het is ook mogelijk dat men appartementen gaat gebruiken voor 'beschermd wonen'. Informatie over de Dagbesteding bij het Lichtpunt kunt u eveneens lezen op deze site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

?