Overslaan en naar de inhoud gaan

Nij Begjin

Op 29 april is Stichting Lichtpunt Nij Begjin opgericht. Stichting Lichtpunt Nij Begjin, voor donaties en legaten aan Maatschappelijke Opvang en Ontmoeting Lichtpunt.
Bovenop de wettelijke taken biedt Stichting Maatschappelijke Opvang Lichtpunt extra’s, zoals pastorale zorg, opvang van bewoners zonder indicatie en extra praktische hulp aan bewoners bij terugkeer in de maatschappij. Voor de financiering hiervan is Lichtpunt afhankelijk van donaties en legaten, omdat de overheid deze extra taken niet vergoedt. Het werven en beheren van deze extra gelden brengt MOOL onder in een aparte stichting, Lichtpunt Nij Begjin genaamd.
Dankzij particuliere giften zijn we in staat om het unieke karakter van Lichtpunt te garanderen. Ze willen transparant zijn naar donateurs, legatoren én de samenleving over de besteding van deze gelden. Nij Begjin krijgt heeft een apart bestuur dat jaarlijks verantwoording aflegt.
Nij Begjin ontvangt jaarlijks een vast bedrag van Stichting Lichtpunt Loods. Nij Begjin gaat zelf ook fondsen werven en activiteiten ontwikkelen om geld te genereren voor deze extra´s.