Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze inzet is het bieden van een warme en veilige setting aan mensen in nood en daarbij meedenken om het eigen leven weer op de rails te krijgen.

De mensen die Lichtpunt opvangt zijn dakloos en kampen veelal met psychosociale, psychiatrische en gedragsproblematiek. De meesten hebben daarnaast problemen met hun financiën en/of hebben schulden.

De bewoners worden ondersteunt door een 20 tal medewerkers, van begeleiding bij wonen door de woonbegeleiders, begeleiding tijdens de dagbesteding en begeleiding bij financiën. In de toekomst wordt er ook weer pastorale zorg opgestart. 

 

Bij Lichtpunt kun je alleen komen wonen met een indicatie: 

  • Begeleid Wonen - Tijdelijk karakter, max. 3 jaar. Op en buiten het terrein van Lichtpunt. Financiering vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
  • Beschermd Wonen - Semi permanent, max. 3 jaar. Op en buiten het terrein van Lichtpunt. Financiering vanuit WMO centraal ingekocht door gemeenten bij Sociaal Domein Fryslân (SDF).
  • Permanent Wonen vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Op het terrein van Lichtpunt. Financiering vanuit het Zorgkantoor.

Het aantal wooneenheden is 34. Twee appartementen complexen met elk 10 appartementen, een tussen woning met twee appartementen en een woonboerderij met 12 appartementen.

Het team van hulpverleners bestaat uit teamleiders, woonbegeleiders ambulante begeleiders, administratief medewerkers, stagiaires en vrijwilligers.

Impressie van de woning