Project de Wenkeamer

De Wenkeamer fan Kollumersweach

Plek voor ontmoeting en verbinding

 In elk dorp ‘De Wenkeamer’, ook Kollumersweach

 KOLLUMERSWEACH – Medio april 2023 opende Solidair Friesland, in samenwerking met Lichtpunt opvang en ontmoeting, de deuren van De Woonkamer. Voortaan bent u om de twee weken op de donderdagmiddag welkom voor een kop koffie, een goed gesprek en – voor wie dat wenst – een warme maaltijd.

Een simpel concept om aanwezig te zijn in buurt of dorp. Geen koffieochtend voor kerkleden (ook welkom natuurlijk), maar een plek voor iedereen. Om verbinding met elkaar te kunnen maken en mensen (weer) met elkaar in contact te laten komen.

 Voor en door de inwoners

Wat gebeurt er in een woonkamer? Dat hangt af van de behoeften van de mensen die er komen. De Woonkamer is in ieder geval om de week open op een vaste plek en tijd. Mensen komen er op bezoek, leren elkaar kennen en maken er vrienden. Een kop koffie, aandacht, verschillende activiteiten, een gezamenlijke maaltijd. De Wenkeamer is bedoeld voor alle inwoners van het dorp e.o. en wordt ook georganiseerd dóór de inwoners van het dorp.

 Wenkeamer bij Lichtpunt

Donderdag 28 september start Lichtpunt opvang en ontmoeting weer op met de Wenkeamer in Kollumerzwaag op een voor velen bekende locatie, namelijk de Hof aan de Foarwei 111. Lichtpunt beschikt over een prachtige ruimte waar alle faciliteiten aanwezig zijn.

De inloop is vanaf 16.00 uur, voor wie dat wil is er om 18.00 uur een warme maaltijd. Aanmelden is niet nodig, alleen voor de maaltijd dient u zich vooraf op te geven (tel: 0511-441542 of e-mail: administratie@lichtpuntinfo.nl). Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een gift is welkom.

 Data tweede half jaar 2023

De bijeenkomsten zijn gepland 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november en 14 december 2023.

Elke laatste donderdag van de maand is er een activiteit. O.a. staat er een bingo, Thema omgaan met verlies, creatieve middag en kerstversiering maken op het programma.

 Vrijwilligers gevraagd? Meehelpen met de middagen? Dat kan? Tel. 0511-441542

 

 

?